El Municipi

El terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu és un dels més extensos de la comarca de la Selva, amb una superfície de 61,46 km². S’estén al marge esquerre de la Tordera i comprèn la vall mitjana i baixa de la riera d’Arbúcies.

El municipi també és drenat per la riera del Repiaix, que el separa del municipi de Breda i forma en bona part el límit occidental del terme fins a la seva confluència amb la Tordera.

El terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu limita pel nord amb els municipis d’Arbúcies i Santa Coloma de Farners, pel nord-est amb el de Riudarenes, per l’est amb el de Massanes, pel sud-est amb el d’Hostalric, pel sud-oest amb el de Breda, per l’oest amb els de Riells i Viabrea i Arbúcies i pel nord-oest amb el d’Arbúcies. Pel sud limita amb els pobles de Sant Celoni i Fogars de la Selva, ja de les comarques de Barcelona, mitjançant el riu Tordera.

El territori és muntanyós, especialment al sector nord, situat al contrafort dels massissos del Montseny i de les Guilleries, on abunden els boscos d’alzines, alzines sureres, pins pinyoners i castanyers.