Alcaldia

A mig camí entre dues capitals, Girona i Barcelona, el mar i la muntanya i tot seguint el camí de l’antiga Via Augusta trobem Sant Feliu de Buixalleu, a la comarca de la Selva.

Un municipi atípic, en què la població, en lloc de viure en un nucli urbà definit, està distribuïda en masies disseminades pels 64,5 km² d’extensió. Així, presenta tres parròquies, i cadascuna d’elles mostra una realitat territorial diferent. Per una banda, Sant Feliu de Buixalleu, la que dona nom al municipi i que representa la part més alta i abrupta del municipi, on avui en dia encara es poden trobar bosquetaires i comerciants de suro. Per l’altra, Gaserans i Grions, que esdevenen les zones més planeres i poblades, en què les vies de comunicacions i els polígons industrials prenen relleu; però on el terreny i el paisatge encara estan modelats per petits agricultors i ramaders. Per tant, tot això fa que el municipi tingui un fort caràcter rural.   

A més, dona acollida a un bon nombre d’elements de gran interès històric i cultural, tot conservant restes ibèriques, romanes i medievals. Cal posar en rellevància el gorg d’en Perxistor, les tres esglésies parroquials dedicades a sant Feliu, sant Llorenç i santa Anna i les ermites de sant Romà, sant Segimon i santa Bàrbara. El darrer element i el més important és el castell de Montsoriu, que corona el turó ubicat a la zona nord-oest del municipi; és una mostra de més de mil anys d’història i és anomenat el castell gòtic de Catalunya.

Així, el municipi us convida a gaudir d’unes bones passejades, combinant natura i història, en què la tranquil·litat i la gastronomia us obren les portes.

Sigueu-hi benvinguts!

Alcalde de Sant Feliu de Buixalleu